Aanbod minderjarigen

In het multifunctioneel centrum bieden we dagelijks ondersteuning aan schoolgaande kinderen van 2 tot 25 jaar met een verstandelijke beperking. Deze ondersteuning bestaat uit verblijf, dagopvang, dagbesteding en kortdurende ondersteuning.

In de dagelijkse werking wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd en verzorging, huiselijke warmte en veiligheid aangeboden. Voor de kinderen met autisme is er een aangepaste autiwerking.

Deze ondersteuning kan desgewenst gecombineerd worden met contextbegeleiding. De kinderen en jongeren krijgen intensieve ondersteuning op medisch, pedagogisch, emotioneel en sociaal vlak. Ook de bredere context van het kind (zoals de familie) kan opvoedingsondersteuning ontvangen.

Vragen? Een aanmelding doen?

Contacteer gerust de sociale dienst van de woonondersteuning.
Tel.: 053/76 79 79
E-mail: socialedienstwo@levensvreugde.be

Getuigenissen

Melissa

“ Hallo, ik ben Melissa en ik ben 19 jaar. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik naar het MFC De Appelboom gekomen. In het begin was ik zeer verlegen en durfde ik met bijna niemand praten. Nu ik de kinderen en de begeleiding beter heb leren kennen, voel ik mij meer op mijn gemak en babbel ik honderd uit.
Ik vind het leuk dat er in het MFC vele activiteiten worden gedaan. Vooral naar de stad gaan en naar de bioscoop, zijn echt mijn ideale uitstappen. Tijdens vakantieperioden gebeuren er soms zeer speciale uitstappen: zo zijn we een keer naar de opname studio’s van Familie gaan kijken. Aangezien ik een zeer grote Familie-fan ben, vond ik dit een zeer leuke ervaring. Vooral wanneer enkele acteurs tijd maakten om met ons op de foto te gaan en een babbeltje te slaan met ons. De jaarlijkse festivals zoals Rock for Specials zij ook altijd iets waar ik enorm naar uit kijk. Ik hou er namelijk enorm van om mee te dansen en te zingen met de vele artiesten die daar komen optreden. ”

Femke

“ Ik ben Femke en ik ben 16 jaar. Een jaar na mijn zus, Melissa, kwam ik samen met mijn andere zus Vanessa, ook naar het MFC De Appelboom. Mijn eerste dag daar, mocht ik al vertrekken op kamp met de leefgroep. Dit was eerst wat onwennig omdat ik de kinderen en begeleiders nog niet goed kende, maar de sfeer en de activiteiten zorgden ervoor dat ik vlug op mijn gemak was.
Hoewel de begeleiders hier af en toe eens streng kunnen zijn, zijn ze ook best lief en staan ze altijd klaar om me te helpen. Het is hier altijd gezellig door de versieringen in de leefgroep. Naast de wekelijkse activiteiten op woensdag, is er vaak ook ruimte op andere dagen om leuke activiteiten te doen. Zo kon ik voor mijn verjaardag op een dinsdag gaan eten bij de Chinees en konden we op een donderdag naar een Sinterklaasetentje gaan. Ieder jaar is er ook een kerstfeestje in het MFC, met cadeautjes, lekker eten en een bezoek van de kerstman. Ik vind dit ieder jaar zeer gezellig en vooral het feit dat ik mij kan optutten hiervoor, vind ik fantastisch. ”

Vanessa

“ Hey, mijn naam is Vanessa en ik ben 17 jaar. 4 jaar geleden, kwam ik samen met mijn zus Femke, aan in MFC De Appelboom. Ook ik ging meteen mee op kamp. Hoewel ik eerst zeer beschaamd was, stelde het mij wel op mijn gemak dat mijn 2 zussen ook mee waren en bloeide ik al snel open.
Ik kan in het MFC echt mezelf zijn. Doordat ik hier de kans krijg om met verschillende spulletjes te rammelen, kom ik echt tot rust. Iedere morgen zorgt de begeleiding ervoor dat mijn haar mooi gekamd en verzorgd wordt. Ik heb alle begeleiders even graag en ze luisteren allemaal naar mij als ik het nodig heb. Ik vind het ook leuk dat ik hier kan schommelen en fietsen wanneer ik hier zin in heb. ”