Medewerkers

Onze werking staat of valt met de medewerkers die deze werking mogelijk maken. We trachten onze zorggebruikers te omringen met medewerkers met verschillende disciplines die elkaar aanvullen.

Begeleiding

In de groepen of ateliers zijn dagelijks een aantal begeleiders aanwezig afhankelijk van de noden van de zorggebruikers in de groep. Iedere zorggebruiker heeft een aandachtsbegeleider die hem of haar extra opvolgt.
Binnen de woonondersteuning zijn er hoofdbegeleiders die het verloop van de dagelijkse werking binnen hun eigen afdeling opvolgen. In de dagondersteuning is er ook opvolging door hoofdbegeleiding.

Paramedische dienst

De pedagogische dienst bewaakt het individueel welzijn van de zorggebruikers. De sociale dienst is de contact- en vertrouwenspersoon tussen de voorziening en de familie van de zorggebruikers. Verder is er ook nog een medische dienst die de medische zorg t.a.v de zorggebruiker opvolgt. Verder hebben we ook een kinesiste, een ergotherapeute en een psychiater in dienst voor een gespecialiseerde opvolging van de zorggebruikers.

Administratie

De administratie zorgt voor het beheer van administratieve documenten op alle domeinen. Er is een ICT afdeling, onthaal, gebruikersadministratie en personeelsdienst. Tevens verzorgt de boekhouding de financiële opvolging.

Logistiek

Het logistiek personeel staat in voor de busdiensten, hygiëne en onderhoud van de gebouwen en zorgt ervoor dat er elke dag een verzorgde en gevarieerde maaltijden voor de zorggebruikers voorzien zijn.

Stagiairs en vrijwilligers

Daarnaast wordt onze werking ondersteund door stagiairs en vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning en helpen concreet de kwaliteit van de begeleiding verhogen. De vrijwilligers leveren een belangrijke ondersteunende bijdrage aan de dagelijkse werking. De sociale dienst is de contactpersoon voor onze vrijwilligers. Verder zijn er stagiaires die mee werken, gewoonlijk in een leef– of activiteitengroep of ateliers, soms ook op de sociale of de pedagogische dienst. Via stage bieden we de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen.

Staf en directie

De begeleiders worden ondersteund door een multidisciplinair team van staf en directie. Deze trachten samen met begeleiders oplossingen te zoeken bij problemen en zijn verantwoordelijk voor het uitwerken van het dagelijks beleid.

Getuigenissen

Christine Van der Elst (“Tinneke”)

Begeleidster woonondersteuning

“Het mooiste aan mijn job zijn de bewoners en mijn collega’s. De onvoorwaardelijke liefde en genegenheid van onze bewoners. Mijn collega’s voor hun vriendschap en steun in momenten als het moeilijk gaat in het leven.

Enkele jaren geleden ben ik gestart met het animatieteam. Samen met de bewoners richten we dan eens een dansnamiddag in of we nodigen dan iemand uit om muziek te spelen of op te treden. Al 2 maal hebben we een grote playbackshow gehouden. De samenwerking voor dit evenement tussen de bewoners en begeleiding is hartverwarmend.

Toen ik hier startte in zei de pater altijd dat je verliefd moest worden op onze bewoners en dit werk moest doen met je hart. Maar het is veel meer dan dat, het is ‘houden van’!”

Sophie De Schutter

Logistiek medewerker

Mijn kijk op mensen met een beperking is heel erg veranderd sinds ik hier werk. Ik bekijk de bewoners elk als een gewoon individu en met de jaren heen ken ik de ups en downs van de bewoners. De zorggebruikers zijn uniek, net als ieder ander. Bij Levensvreugde Verblijven heb ik een gevarieerde functie als logistiek medewerker. Ik sta zowel in voor het onderhoud als in de keuken en ben ik ook verantwoordelijk voor onderhouds- en verzorgingsmateriaal. Hierdoor ben ik continu in contact met zowel de begeleiding als met de bewoners zelf. Dankzij elk individu, collega’s en bewoners, is het fijn om hier te zijn. Er is contact met elk van hen en de bewoners zelf appreciëren een babbeltje of om even hun hart te kunnen luchten. De familiale sfeer maakt het zo fijn voor elk van ons.